Kurser och Utbildningar

Utbildning som ger inspiration, energi och bättre relationer på jobbet.

21
23

Utbildningar

Utbildning som ger inspiration, energi och bättre relationer på jobbet.

Vi i Samtalsrummet erbjuder utbildningar och föreläsningar som grundar sig i kognitiv terapi, för att skapa de allra bästa förutsättningar att hjälpa medarbetare lösa sina problem, må bättre och lyckas på jobbet!

Samtalsrummet bygger sina utbildningar på specialistkunskap inom KBT, en evidensbaserad metod, väl grundad och vetenskapligt beprövad.

Nedan följer exempel på Samtalsrummets företagsutbildningar. Välkommen med offertförfrågan eller kom med önskemål om en skräddarsydd företagsutbildning!

 

Sömnhjälp med KBT

Bättre sömn och mer energi genom KBT!

Vi i Samtalsrummet har stor förståelse för de problem som dina sömnbesvär medför. Vi vet också hur din livskvalitet förbättras med god sömn.

Du är inte ensam om att ha svårt att sova. En tredjedel av Sveriges befolkning har någon form av sömnbesvär. Är du en av dessa och som vill komma till rätta med problemet? Då är Samtalsrummets gruppbehandling något för dig. Tillsammans med dina kurskamrater kommer du känna stöd och gemenskap . Gruppbehandlingen är till för dig som vill arbeta med dina sömnsvårigheter och förstå vad orsaken bakom problemet samt vilja förändra ditt sömnbeteende. Metoden bygger på kognitiv beteendeterapi.

 

Kursinnehåll:

Du lära dig hur sömn fungerar, vad som är normalt och vad som är onormalt. Du får göra en sömnanalys och föra sömndagbok. Du får kunskap om olika tekniker för att underlätta sömnen.

 •     Insomni
 •     Analysera sömnen
 •     Sovplan
 •     Tankar & dess funktion
 •     Avslappning

 

Hjärtligt välkommen att kontakta oss för en offert!

 

Viktminskning med KBT

Trött på att banta? Gå ner i vikt långsiktigt med KBT

Är du trött på att banta och gå på diet? Har du svårt att få koll på dina matvanor? Är du trött på att känna dig misslyckad när det gäller viktminskning?

Då är denna utbildning/gruppterapi något för dig. Samtalsrummets kurs är baserad på ett kognitivt förhållningssätt. Det innebär att du blir medveten om din livsstil och ditt beteende och att vi inriktar oss på att finna lösningar på problemet och se sambandet mellan tanke, känsla och handling.

Programmet vänder sig till företag och kommuner där behandlingen sker i grupp. För privatpersoner sker träffarna individuellt och med kortare sessioner.

I Samtalsrummet lägger vi mer fokus på ditt beteende än på vad du äter. Kursen är baserad på beteendeterapi och har ett kognitivt förhållningsätt, kbt.. Genom gruppterapin blir du medveten om din livsstil och ditt beteende och utifrån den insikten arbetar vi gemensamt med att ändra dina förlegade strategier som är orsaken till problemet. Du får också ett gott stöd av dina kursdeltagare som upplever samma problem. Genom KBT slutar vi banta och går ner i vikt tillsammans!

Tid:  2 ½ timmar per tillfälle

Längd: 11 tillfällen + en informationsträff

Hjärtligt välkommen att kontakta oss för en offert!

 

Programinnehåll

Samtalsrummets program för viktminskning innehåller:

 • Personlig vägning
  Vid varje träff har vi en personlig vägning som bara du får vetskap om. Vad du väger och hur mycket du går ner i vikt är inget som dina kursdeltagare får ta del av.
 • Gruppterapi/Individuell behandling
  Genom kognitiv terapi får du möjlighet att arbeta med dig själv och förstå sambandet mellan tanke, känsla och handling. Detta kommer ge dig nya insikter och ny kunskap om dina beteendemönster. De bakomliggande faktorerna som är orsaker till att man äter fel när man vet hur man ska äta. Du får en bättre självbild, självkänsla och självförtroende och nya sätt att handskas med problem. Du får också stor stöttning av andra deltagare som drabbas av liknande svårigheter och dilemman som du.
 • Bättre självkänsla
  Du får också hjälp med att våga stå för den du är och lyfta fram dig själv på ett positivt sätt. I motiga situationer får du stöttning av kursledare som visar dig medkänsla och empati. Du får möjlighet att komma till rätta med din övervikt/negativa ätbeteende en gång för alla, genom KBT.
 • Olika Teman
  Vid varje träff i Samtalsrummet kommer vi att ha diskussioner om olika teman utifrån det kognitiva perspektivet. Du blir medveten om dina negativa handlingsstrategier, tankefällor och hur stress och krav påverkar våra val.
 • Kostinformation
  I programmet finns ett kostschema. Du kommer få tips på hur du ska äta, vad du ska tänka på för att gå ner i vikt och hur man kan minska suget och vad som är bra mat.
 • Hemuppgift
  Då vi arbetar utifrån en kbt terapi är metoden strukturerad. Du kommer att vid varje tillfälle få möjlighet att fundera på vissa saker som bidrar till ditt negativa ätbeteende.
 • Arbetsbok
  Arbetsbok tillkommer och är skriven av Lisbeth Stahre.

Tid:  2 ½ timmar per tillfälle/grupp. Individuell behandling 45 min.

Längd: 11 tillfällen + en informationsträff

 

Referensuttalanden

Uttalanden från tidigare deltagare

Detta är den bästa kurs jag varit på!

Så skönt att det inte bara var maten vi pratade om.

En mycket bra kurs. Jag har lärt mig jättemycket som jag kommer att ha med mig hela livet.

Här får man tänka till hur kroppen funkar, stötta och tipsa varandra i gruppen. Varför vi äter, hur vi äter och när vi äter. Andra viktprogram går enbart ut på vad vi äter.

Jag har lärt mig så mycket av mig själv och fått nya kunskaper för hela livet. Det jag lärt mig i kursen gäller ju inte bara mat, utan kan användas i många situationer.

Marika är en duktig coach som hjälper och stöttar oss hela vägen.

Denna metod kan appliceras på hela din livssituation och inte bara på viktminskningen.

Detta har gjort att man inser att det finns många vägar att nå sina mål.

Gruppdynamiken är viktig.

Gruppen har varit så duktig och att jag börjat använda min hjärna till att göra val av vad jag stoppar i munnen

Utbildning som ger inspiration, energi och bättre relationer på jobbet.